Kindermuziekweek 2024 | 5 t/m 14 april

di 09 april 2024 | 10.30 uur | CC Jan van Besouw
  • Jeugd & Familie
  • Muziek

Het Jan van Besouw doet voor de tweede keer mee aan de Kindermuziekweek die dit jaar plaatsvindt van 5 t/m 14 april 2024.

Dit jaar hebben we een uitgebreid programma met workshops, een concert, een voorstelling en voorlezen met muziek!

Op vrijdag 5 april van 14.00 tot 14.45 uur kun je meedoen aan een workshop dwarsfluit van Flonder Muziek!

Kom jij ook de de dwarsfluit uitproberen tijdens de nationale kindermuziekweek? Je bent van harte welkom bij de workshop dwarsfluit, zodat je zelf kunt proberen om mooie tonen te fluiten. Er ligt een instrument voor je klaar waarop je mag oefenen en wie weet kun je als je naar huis gaat zelfs al een liedje spelen. Hiervoor kun je je aanmelden via Sjors Creatief: www.sjorssportief.nl. Deelname kost €4,00.

Op vrijdag 5 april om 16:00 uur kun je in de bibliotheek luisteren naar een vioolconcert door de leerlingen van viooldocente Susannah! Ze vertelt hierbij ook nog het een en ander over het instrument en muziek in het algemeen. Kom lekker binnen lopen in de bibliotheek, het concert is gratis!

Op zaterdag 6 april om 15:00 uur komen Koos & Moos naar Jan van Besouw!

In de vrolijke muziektheatervoorstelling ‘Koos & Moos’ gaan de twee kamperen in het bos. Door spannende verhalen te vertellen en liedjes te zingen waarbij iedereen mag meedoen, leren Koos & Moos kinderen op een speelse en positieve manier lief te zijn voor onze aarde.
Koop je kaartjes voor deze voorstelling hier!

Op maandag 8 april van 16:30 tot 17:30 uur kun je een workshop Blokfluit volgen bij Rosalyn!

Blokfluit is de achternaam van een grote familie: sopranino, sopraan, alt, tenor, bas, grootbas en contrabas zijn de verschillende leden van de familie. Kom jij het instrument uitproberen? Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6 en 7 jaar en is gratis. Je kunt je aanmelden door vóór 5 april een mail te sturen naar Rosalyn.

Op dinsdag 9 april van 10:30 tot 11:15 uur gaan we in de bibliotheek voorlezen met muziek door Fantastiek -voorlezen en muziek- & Flonder Muziek!

Er wordt voorgelezen uit het boek “Een bos vol muziek” met daarbij passende muzikale activiteiten voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s). Deze activiteit is gratis, je mag gewoon binnenlopen!

Op woensdag 10 april is er een workshop Muziek Ontdekken van Flonder Muziek! – Deze workshop zit vol.

Het is deze week kindermuziekweek dus jij bent van harte welkom bij Muziek Ontdekken! Kom en ontdek wat muziek is, wat zijn ritmes, wat is een melodie? Er liggen verschillende spullen en instrumenten klaar dus we kunnen meteen aan de slag. Aan het eind van de workshop hebben we samen een eigen muziekstuk gemaakt!

De activiteiten van de Kindermuziek zijn mede mogelijk gemaakt door:

                 

Tickets Excl. fee

Zie omschrijving