Kapelconcert | Enno Voorhorst

zo 18 september 2022 | 12.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Muziek

Allerlaatste Kapelconcert met Enno Voorhorst!

In 2020 heeft de Stichting Kapelconcerten een afsluitend concert door gitarist Enno Voorhorst af moeten gelasten. Echter wat in het vat zit, verzuurt niet en er is een nieuwe datum gevonden om dit concert alsnog te laten plaatsvinden.

Dit zal zijn op zondag 18 september en zoals gewoonlijk om 12:00 uur in de Kapel van CC Jan van Besouw.

Het concert is gratis en plaatsen kunnen gereserveerd worden via: j.dooremalen@home.nl , let op: vol=vol dus wees er snel bij!

Enno Voorhorst studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Käppel en David Russell. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland en geeft concerten en masterclasses van Europa tot Azie en Amerika. Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen en was de start voor een internationale carrière. Zijn laatste CD (2021) is gewijd aan Erik Satie en is wederom unaniem geprezen.

Enno Voorhorst was 22 jaar geleden samen met Toine van Gorp initiatiefnemer van de serie Kapelconcerten. Hij doceert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING