Jazzpodium | Simone Honijk Quartet + gastsolist Suzan Veneman

zo 21 november 2021 | 15.00 uur | Foyer
  • Muziek

Jazz Podium Goirle organiseert in het seizoen opnieuw 7 concertmiddagen. De concerten vinden plaats in de Foyer/Grand Café van C.C. Jan van Besouw op zondagmiddag. Vanaf 15:00 uur tot 18:00 uur is het jazzcafé geopend. Tussen 15:30 en 17:30 uur is er live muziek van een groep die een bepaalde stroming in de jazzmuziek en/of aangrenzende muziekstijlen vertegenwoordigt.

De entréeprijs blijft 8 euro. Kaartverkoop uitsluitend bij de entree (geen voorverkoop).

Jazzpodium | Simone Honijk Quartet + gastsolist Suzan Veneman

Zoiets bestaat dus nog: een zangeres die alle noten haalt zonder virtuoos vertoon en zonder überhaupt de indruk te wekken dat ze zich inspant. Die zowel een betekenisvolle tekst kan voordragen als eindeloos op een melodie kan variëren. Die het ijzeren repertoire door en door kent, maar niet bang is daar haar eigen kandidaat-evergreens aan toe te voegen.

… En die een groep musici leidt die de juiste mate van onbaatzuchtigheid koppelt aan het lef om op gezette tijden naar voren te stappen teneinde een solo te spelen waar je van achterover valt. Met – om maar een greep te doen – een bassist die beschikt over zowel een vlekkeloze techniek – tot in de hoogste duimposities – als een beat waarbij eenieder onwillekeurig met de voet gaan mee tikken.

Gastsolist is Suzan Veneman! Zij is opgegroeid in een muzikaal gezin, waar zij vervolgens haar passie voor muziek heeft gevolgd en jazztrompet is gaan studeren.
In 2010 won ze de tweede prijs op het Prinses Christina Jazzconcours, en later dat jaar werd ze geselecteerd als beste solist in de categorie koperinstrumenten op het Nationaal Big Band festival in Hoofddorp. Binnenkort brengt zij haar eerste album onder eigen naam uit. Vandaag komt zij als gastsolist mee met het quartet van Simone Honijk

 

NB. In eerste instantie zou gastsolist Ellister van der Molen (trompet, bugel) aanwezig zijn, zij is helaas verhinderd.

Website: https://simonehonijk.com/

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00

Alleen deurverkoop