God Only Knows | Beschouwfilm

di 07 februari 2023 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

‘God Only Knows’ is een realistisch familieportret van twee zussen en hun broer, ijzersterk vertolkt door Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters. De drie zitten elk in hun eigen (rouw)proces en ervaren daarbij allerlei contrasterende gevoelens en gedachten. 

Deze winnaar van een Gouden Kalf is een indrukwekkende film over verdriet, blijdschap en onvoorwaardelijke liefde. Het verbeeldt de uitputtende, soms hartverscheurende, maar mooie relatie tussen broers en zussen als geen ander.

Broer Thomas (Marcel Musters) heeft een burn-out, is depressief en kan zichzelf zo verschrikkelijk verliezen in complottheorieën dat hij uit wanhoop in een koude gracht springt. Gelukkig heeft hij zijn zussen om hem te helpen, jammer alleen dat zij beiden een volledig andere voorstelling hebben van deze hulp. Prototype humanist Doris (Elsie de Brauw) is het liefst iedere seconde van de dag bij Thomas om hem in de gaten te houden en – zoals zus Hannah het noemt – te pamperen. Terwijl Hannah (Monic Hendrickx) zelf tevergeefs blijft verwijzen naar professionele hulp, vooral omdat zij haar hele leven niet aan de kant wil en kan schuiven voor haar psychotische broertje. Een gezellige sfeer is logischerwijs dus ver te zoeken in het ouderlijk huis, waar een groot deel van de film zich afspeelt.

Verwijten, verdriet, angsten, maar ook onvoorwaardelijke liefde en blijdschap; alles komt voorbij. God Only Knows is een herkenbare, mooie en humoristische tragikomedie die velen aan het denken zal zetten.

Regisseur: Mijke de Jong
Jaar: 2019

Vanaf 1 september is de voordelige Strippenkaart ook weer te koop bij de kassa in de foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

 

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00