Fotografiecafé | Marieke van der Velden

  • Fotografiecafé
  • Lezing

Marieke van der Velden (47) reisde de afgelopen 20 jaar de hele wereld over als fotografe. Meer dan vijftig keer stuurden organisaties als UNICEF haar in opdracht op pad om hun projecten te fotograferen.

Daarnaast maakt ze – samen met haar man en filmmaker Philip Brink – eigen documentaire projecten. Met projecten als ‘Baghdad Today’, ‘A Monday in Kabul’, ‘Outside Syria’, ’The Island of All Together’, en hun aankomende project ‘Children of the Labyrinth’ proberen ze voor de kijker het dagelijkse nieuws in een bredere context te plaatsen.

Alle projecten zijn internationaal gepubliceerd en ze won 4x een prijs bij de Zilveren Camera. In 2016 ontving ze bij die zelfde Zilveren Camera ook de prijs voor vernieuwende Fotojournalistiek met haar film ’The island of all Together.’ In een levendige lezing legt ze uit hoe ze ooit begonnen is met fotografie, hoe ze commercieel werk combineert met eigen projecten, en wat haar drijfveren zijn. Ook laat ze een aantal projecten zien, waaronder haar nieuwste project ‘Children of the Labyrinth’.

Tickets Excl. fee