Fotografiecafé | Chris de Bode

do 05 september 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Fotografiecafé

Documentaire fotograaf Chris de Bode reist al jaren naar plekken waar mensen terecht zijn gekomen nadat zij huis en haard hebben verlaten. Hij heeft geprobeerd hun situatie in beeld te brengen.

Door verschillende omstandigheden worden mensen gedwongen hun huis te verlaten. Door oorlog, honger of natuurrampen; miljoenen mensen ter wereld zijn van hun veilige thuis verdreven. Chris reist al jaren naar plekken waar mensen terecht zijn gekomen nadat zij huis en haard hebben verlaten en heeft geprobeerd hun situatie in beeld te brengen. Hij probeert in zijn werk altijd nieuwe invalshoeken te vinden die het verhaal kunnen visualiseren. De mens staat altijd voorop in zijn werk, ook al is deze niet altijd zichtbaar in beeld. De mensen en daarvan afgeleide situaties stralen in zijn foto’s kracht en tegelijk kwetsbaarheid uit. Een visuele zoektocht naar verbinding die uitnodigt om verder te kijken dan het stereotype beeld waarmee we elkaar zo vaak mee tekort doen. Never The Less.

Chris de Bode is een documentaire fotograaf. Het gros van zijn werk richt zich op humanitaire vraagstukken waarvoor hij de hele wereld afreist. De Bode probeert in zijn werk altijd nieuwe invalshoeken te vinden die het verhaal kunnen visualiseren.
Hij werkt in opdracht voor NGO’s maar ontwikkelt ook eigen projecten. Hij werkt voor onder andere de UNHCR, Aidsfonds, Save the Children, Concern Worldwide, British Red Cross, St Vluchteling en the Guardian. Hij wordt vertegenwoordigd door het bekende foto agentschap Panos Pictures in Londen.

Kijk voor meer informatie op de website www.chrisdebode.com

 

Het fotografiecafé is interactief, u kunt dus zeker ook vragen stellen aan de gastspreker over gebruikte techniek, tips & tricks, etc.!

 

Een ticket kost € 7,00 incl. fee/transactiekosten.

Profiteer van extra voordeel en kies voor een abonnement!

U betaalt dan voor 4 x fotografiecafé 24 euro in plaats van 28 euro!

Klik HIER om dit te bestellen!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 6,00