Ferd’s Bloemen B.V. [door theatergroep Boktor]

vr 02 december 2022 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Gastprogramma
  • Toneel

Boktor speelt: Ferd’s Bloemen B.V. Een voorstelling vol koffie, rook, nieuwe scheldwoorden, Brabants dialect en bokkenpoten. Een as-zwarte komedie.

Bloemenzaak eigenaar Ferd overlijdt en daardoor valt een grote inkomstenbron en zekerheid weg binnen zijn gezin. Maar niet alleen familie van Gorp voelt de gevolgen hiervan, ook de hele gemeenschap.

Ferd zorgde met zijn bedrijf voor veel werkgelegenheid. De hechte gemeenschap wordt op scherp gezet. De fictieve stad waarin ze leven voert een zeer inefficiƫnt bureaucratisch beleid. Er zijn veel regels die het onmogelijk maken om aan de wet te voldoen en of om een leefbaar bestaan te garanderen. Weduwe, Ton van Gorp, is bereid om met haar gezin door de papieren heen te worstelen maar het systeem lijkt er op te zijn gemaakt om de ongelijkheid in de samenleving in stand te houden.

Wanneer het gezin in financiƫle problemen dreigt te komen besluit Ton het bedrijf van haar man aan een grote keten te verkopen, waardoor de bedrijfsvoering bijna volledig geautomatiseerd wordt. Daarmee komen de werknemers en haar vrienden op straat te staan, wat veel frictie veroorzaakt. Ze wordt ervan beschuldigd de hele buurt mee te trekken in haar ongeluk.

 

Speeldata:

vrijdag 2 december om 20:00 uur

zaterdag 3 december om 20:00 uur

zondag 4 december om 14:30 uur.

 

Tickets Excl. fee

Prijs: € 14,50

Uitverkocht