Ernani | Opera op Grootbeeld

  • Opera

Componist Giuseppe Verdi
Opera op grootbeeld

Ernani is een opera in vier bedrijven van Giuseppe Verdi op een Italiaans libretto van Francesco Maria Piave, gebaseerd op Victor Hugo’s toneelstuk Hernani, ou l’Honneur Castillan.

Nadat de Spaanse koning zijn vader onrecht had aangedaan werd Ernani (Don Juan di Aragon) rebels. Met gelijkgezinden trekt hij naar de bergen om daar een roversbestaan te gaan leiden. Hij is verliefd op de mooie Elvira en wil haar redden uit de handen van haar oom Hertog de Silva, die met haar wil trouwen. Ook Don Carlos heeft zijn oog op haar laten vallen en ontvoert haar. Hierop sluiten de Hertog en Ernani een verbond. De voorwaarde is echter dat Ernani moet betalen voor zijn edelmoedigheid en bereid moet zijn op elk moment te sterven.
Don Carlos wordt de nieuwe Koning van Spanje. Het moordcomplot wordt ontdekt. De smeekbede van Elvira voorkomt vergelding. De Koning vergeeft zijn rivalen. In de huwelijksnacht van Elvira en Ernani eist da Silva Ernani`s dood. Deze steekt zichzelf dood, waarop Elvira levenloos neerstort.

Tickets Excl. fee