Des Hommes et des Dieux | Beschouwfilm

di 09 mei 2023 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren ’90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid.

Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Wanneer ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten
furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

Regisseur Beauvois toont de rituelen van de monniken inclusief prachtig gezang. Hij maakt hen angsten en dilemma’s voelbaar: blijven of vluchten voordat het te laat is? Des Hommes et des Dieux – ook bekend als Of God and men – won de Grand Prix op het filmfestival in Cannes.

Regisseur: Xavier Beauvois
Jaar: 2010

Met onder meer: Lambert Wilson en Michael Lonsdale

 

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

Dit keer zal Paul Overmeer de introductie verzorgen. Helaas voor de laatste keer, hij draagt het stokje vanaf volgend seizoen over aan Joost Schellekens.

 

De voordelige Strippenkaart is te koop bij de kassa in de foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld, ook voor seizoen 23-24!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00