De Mattheus Passie | met o.a. Sharon Kips

vr 19 april 2019 | 20.30 uur | Theaterzaal
  • Muziek

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek; De Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

Zanger, componist, tekstdichter en theatermaker Jan Rot vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist. Hij schreef ook de Nederlandse hertaling van de Mattheus Passie.

De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X-Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscène.

Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.


incl. consumptie na afloop

Tickets Excl. fee

Prijs: € 24,50

Extra