De Acht Bergen / Le Otto Montagne [2022] | Beschouwfilm

di 03 september 2024 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

In De Acht Bergen [Le Otto Montagne] wordt het verhaal verteld van de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. Tijdens de film maak je kennis met hun bijzondere vriendschap en hun levenslange zoektocht naar geluk. 

De kindervriendschap tussen Bruno en Pietro blijft onverwoestbaar, ondanks dat ze beide totaal andere levens leiden. Tijdens hun vriendschap zwerft Pietro namelijk de hele wereld rond, terwijl Bruno trouw blijft aan zijn bergen.

De film ging in première op 18 mei 2022 in de competitie van het Filmfestival van Cannes en won hier de Juryprijs. In totaal ontving de film 16 prijzen en werd 28 keer genomineerd in diverse categorieën op filmfestivals wereldwijd. De film werd zelfs 13 keer genomineerd op de Premi David di Donatello en sleepte de awards binnen voor beste film, beste camerawerk, beste bewerkte scenario en beste geluid.

acht bergen otto montange

Genre: Drama

Duur: 147 minuten

Oorsprong: België /Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Felix van Groeningen. & Charlotte Vandermeersch

Met onder meer: Luca Marinelli, Allessandro Borghi & Filippo Timi

 

Beschouwfilms worden voorafgegaan door een korte introductie van een van de leden van de werkgroep Beschouwfilms.

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00