Cine Live | West Side Story [1961]

do 20 maart 2025 | 19.00 uur | Solvid Foundation Theaterzaal
  • Cine Live
  • Film

West Side Story is de musical gebaseerd op het bekende Romeo en Julia-verhaal. Twee jongeren uit rivaliserende bendes in New York City worden verliefd op elkaar, maar de spanningen tussen hun vrienden groeien uit tot een tragedie. Hun liefde is gedoemd om te mislukken.

 West Side Story is de bekroonde musicalbewerking van de klassieke tragedie “Romeo en Julia”.
De ruziënde families worden twee strijdende bendes in New York City: de Jets onder leiding van Riff en de Sharks onder leiding van Bernardo. Hun haat escaleert tot een punt waarop geen van beide kan samenleven met enige vorm van begrip. Maar wanneer Riff’s beste vriend (en voormalige Jet) Tony en Bernardo’s jongere zus Maria elkaar ontmoeten op een dansfeest, kan niemand iets doen om hun liefde te stoppen.
Maria en Tony beginnen elkaar in het geheim te ontmoeten en zijn van plan weg te lopen. Het gaat vreselijk mis, en voordat de geliefden weten wat er is gebeurd, slaat de tragedie toe.

west side story

We vertonen deze 10-voudige (!) Oscar winnaar uit 1961, de originele versie dus!

 

Jaartal: 1961
Duur: 2 uur en 33 min
Regie:
Jerome Robbins & Robert Wise
Genre:
Crime, Drama, Musical

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)!
Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms (ca. 8 per jaar), Cine Live (ca. 4 per jaar) en Opera op Grootbeeld (ca. 4 per jaar)!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00