Cine Live | U2 – Go Home: Live At Slane Castle

do 26 september 2024 | 19.00 uur | Theaterzaal
  • Cine Live
  • Film

Voor meer dan 80.000 fans speelde U2 in hun eigen Ierland op 1 september 2001 een geweldig concert bij Slane Castle. De recensies liegen er niet om, een must see op het grote scherm in de theaterzaal!

Een greep uit de reacties op o.a. Bol:

“Op 1 september 2001, uitgerekend op de avond nadat het Ierse voetbalelftal Oranje uitschakelde voor het WK 2002, gaf U2 voor duizenden uitzinnige fans een concert in hun “eigen” Slane Castle. De groep en vooral Bono had een nogal bewogen periode achter de rug n.a.v. het overlijden van diens vader en dat was enigszins te merken. Ze speelden erg geïnspireerd en frontman Bono alsmede gitarist The Edge waren beiden in topvorm. Met drummer Larry Mullen jr. en bassist Adam Clayton als voortreffelijke ritmesectie.
Hun setlist bestond veelal uit hun bekende hits door de jaren heen, aangevuld met enkele albumtracks. Met als hoogtepunten: het werkelijk perfect uitgevoerde “One”, “Beautiful day”, “Where the streets have no name” en het openingsnummer “Elevation”, dat al meteen de boel in vuur en vlam zette.”

“Een geniaal opgebouwd concert waar de climax vroeg begint bij “All I want is you” en de overgang naar “Where the streets have no name” zo mooi uitgevoerd is, dat dit nog steeds (na honderden keren) een kippenvel moment is. Tot aan het laatste nummer aan toe blijf je in stemming. De band is enorm lekker aan het spelen en dit spat er in alle nummers van af.”

“De stem van Bono, het intieme camerawerk, waarbij veel interacties tussen Bono en The Edge worden opgepikt, het ogenschijnlijke plezier van de band, zeker ook van Larry Mullen, de ontroerende verhalen tussendoor van Bono (en zijn vader), maar vooral geweldige muziek, van de eerste singles tot Elevation, alles strak gespeeld.”

Kortom, zeker de moeite om een keer gezien te hebben op het grote scherm!

u2

Ticketprijs: € 9,00 incl. fee/transactiekosten.

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)!
Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms (ca. 8 per jaar), Cine Live (ca. 4 per jaar) en Opera op Grootbeeld (ca. 4 per jaar)!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00