Cine Live | Supertramp – Live in Paris ’79

do 18 april 2024 | 19.00 uur | Theaterzaal
  • Cine Live
  • Film

Live in Paris ’79, een registratie van het legendarische concert van Supertramp in 1979 met hits als ‘School’, ‘Dreamer’, ‘French Touch’, ‘Bloody Well Right’ en ‘Hide In Your Shell’. 

Supertramp’s Breakfast In America was het best verkochte album ter wereld in 1979. Het bracht verschillende hitsingles voort, won vervolgens twee Grammy Awards en er werden meer dan 20 miljoen exemplaren van verkocht.
Na de release van het album begon Supertramp aan een wereldtournee van 10 maanden die eind november in Parijs aankwam. Deze show van het Pavillon de Paris werd zowel gefilmd als opgenomen en nu zijn voor het eerst de volledige audio en de concertfilm gecombineerd in één set. Het concert bevat de verschillende songwritingstijlen van Roger Hodgson en Rick Davies, die elk de nummers hebben gecomponeerd waarop ze de leadzang zingen. Het geluid is geremixt door Peter Henderson en Russel Pope, de originele geluidstechnicus van Supertramp, van de originele multi-tracks.

Jaren na dit legendarische concert van Supertramp verscheen pas de dvd (in 2012). Alhoewel de beelden toen al ruim 30 jaar oud waren, voel je nog altijd hoe bijzonder het concert was en zou je willen dat je er bij was geweest. De groep in de originele bezetting te horen en zien spelen maakt het extra bijzonder.

Het was een legendarische show van een legendarische band die op hun absolute hoogtepunt presteert, echt een must see op grootbeeld, niet alleen voor fans van de band maar voor elke liefhebber van muziek uit de jaren ’70/’80!

 

Noteer ook alvast in de agenda: 

26 september bij Cine Live: U2 – Go Home: Live At Slane Castle

16 januari bij Cine Live: David Gilmour Live At Pompeii

 

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)!
Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms (ca. 8 per jaar), Cine Live (ca. 4 per jaar) en Opera op Grootbeeld (ca. 4 per jaar)!

 

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00