Cine Live | David Gilmour – Live at Pompeii

do 16 januari 2025 | 19.00 uur | Theaterzaal
  • Cine Live
  • Film

Op 7 en 8 juli 2016 speelde David Gilmour twee spectaculaire shows in het legendarische Pompeii Amphitheater, onder de rook van de beroemde vulkaan Vesuvius.

45 jaar eerder, in 1971, speelde hij met Pink Floyd op dezelfde plek voor de rockklassieker Pink Floyd Live At Pompeii. De shows van David Gilmour gaan de geschiedenis in als de allereerste concerten die voor publiek werden gegeven sinds de beroemde uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, wat het Amphitheater voor 2000 jaar letterlijk in de as legde.

Beide concerten, voorzien van een fantastische lichtshow door Gilmour’s oudgediende lichtarchitect Marc Brickman, zijn in 4K vastgelegd door regisseur Gavin Elder. Het hieruit ontstane muziek- en filmdocument David Gilmour Live At Pompeii bevat hoogtepunten van beide shows.
De setlist bevat onder andere “Rattle That Lock” en “On An Island”, van zijn twee meest recente gelijknamige solo albums.
Ook Pink Floyd klassiekers “Wish You Were Here”, “Comfortably Numb” en “One Of These Days” komen voorbij.
Op beide concerten werd een uitvoering van “The Great Gig In The Sky” van Dark Side Of The Moon gespeeld, een nummer dat Gilmour zeer zelden solo ten gehore brengt.

Uit een van de recensies op Bol:

“De band die Gilmour gevormd heeft, de show die hij neerzet, de mystiek van de locatie en natuurlijk de muzikaliteit van de man zelf. Alles klopt! Het is genieten van het begin tot het eind. Ook mooi dat de show in een modern jasje is gestoken met een ultra dikke lasershow waarbij de muzikanten zelfs met speciale brillen op moesten spelen. ”

De moeite van het kijken op het grote doek dus!

david gilmour

Ticketprijs: € 9,00 incl. fee/transactiekosten.

De voordelige Strippenkaart is ook weer te koop bij de Theaterkassa in de Foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)!
Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms (ca. 8 per jaar), Cine Live (ca. 4 per jaar) en Opera op Grootbeeld (ca. 4 per jaar)!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00