Bright Side of Life

di 17 september 2019 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Special

Ontmoeting en verbinding met vluchtelingen uit Goirle

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’
In samenwerking met Theater Utrecht maakte Bright Richards van New Dutch Connections The Bright Side of Life. Een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint: inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. Theatermaker en acteur Bright Richards gebruikte zijn eigen verhaal als inspiratie voor de voorstelling. Inmiddels ondersteunt hij zelf nieuwkomers, onder andere via deze voorstelling.


Voorafgaand aan deze uitvoering vindt in de foyer een speciale ontmoetingsbijeenkomst plaats om kennis te maken met statushouders uit Goirle en Riel. Met als doel om deze nieuwkomers te verbinden met de huidige inwoners van Goirle. En om hun talenten te laten zien aan lokale en regionale bedrijven. Zo kunnen ze zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak ontwikkelen. Wethouder Marijo Immink opent de avond. Er is livemuziek en zelfgemaakte hapjes worden geserveerd. De bijeenkomst begint om 18:30 uur.


Actie: koop een extra kaart voor een vluchteling
Neem een nieuwkomer mee naar het theater! Bright Richards biedt bezoekers de kans om een extra kaart te kopen voor een vluchteling of statushouder. Om hen te ontmoeten en mee in gesprek te gaan. New Dutch Connections zorgt ervoor dat het extra kaartje aan een vluchteling wordt gegeven die graag wil komen kijken. Wij nodigen iedereen van harte uit om met elkaar in gesprek te gaan en samen een unieke theateravond te beleven!


In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen”.

The Bright Side of Life werd gekozen in de selectie van Het Theaterfestival 2018:
“Indrukwekkend… Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn”. “Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.”
Theaterkrant ****

“The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.”NRC ****

Mede mogelijk gemaakt door CountourdeTwern, Gemeente Goirle, CC Jan van Besouw en New Dutch Connections. Kom, ontmoet en verbind!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 15,00