Bright Side of Life

di 17 september
20.00 uur
Theaterzaal
  • Special

Ontmoeting en verbinding met vluchtelingen uit Goirle

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’
In samenwerking met Theater Utrecht maakte Bright Richards van New Dutch Connections The Bright Side of Life. Een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint: inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. Theatermaker en acteur Bright Richards gebruikte zijn eigen verhaal als inspiratie voor de voorstelling. Inmiddels ondersteunt hij zelf nieuwkomers, onder andere via deze voorstelling.

In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen”.

The Bright Side of Life werd gekozen in de selectie van Het Theaterfestival 2018:
“Indrukwekkend… Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn”. “Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.”
Theaterkrant ****

“The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.”NRC ****

Mede mogelijk gemaakt door CountourdeTwern, Gemeente Goirle, CC Jan van Besouw en New Dutch Connections. Kom, ontmoet en verbind!

Tickets

Normaal

Prijs: € 15,00