Beschouwfilm | Sin señas particulares

di 01 november 2022 | 20.00 uur | Theaterzaal
  • Beschouwfilm
  • Film

Sinds Magdalena’s zoon het huis verliet om de grens met de VS over te steken, heeft ze al maanden niets meer van hem gehoord. De autoriteiten willen dat ze de overlijdensakte van haar zoon ondertekent, maar een ontmoeting met een andere moeder doet Magdalena beseffen dat ze niet kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen.

Het verhaal van Magdalena staat symbool voor de talrijke moeders die in Mexico op zoek zijn naar hun verdwenen zoon of dochter. Ondanks alle gevaren worden ze gedreven door de hoop hun geliefden ooit te zullen terugvinden.Terwijl in Amerika de aandacht zich in de afgelopen jaren vooral richtte op de vermeende hordes binnenvallende illegale immigranten die de zuidelijke grens proberen over te steken, gaat Sin Señas Particulares over een ander alarmerend onderwerp: het grote aantal immigranten dat vermist, beroofd, ontvoerd en/of vermoord wordt voordat ze Amerikaans grondgebied bereiken.

Waar andere filmmakers vaak de nadruk leggen op geweld, actie en macho-nihilisme, kiest Valadez voor een andere benadering. In Sin Señas Particulares wordt alles tot zwijgen gebracht en bestaat Magdalena’s odyssee uit lange takes ondersteund met ambient muziek op de geluidsband. Het Mexico van Valadez’s film is ontvolkt, de mensen zijn dood of verjaagd en de daders doen elders lelijke zaken.

Cast: Mercedes Hernández, David Illescas, Juan Jesús Varela
Regisseur: Fernanda Valadez
Jaar: 2020

Vanaf 1 september is de voordelige Strippenkaart ook weer te koop bij de kassa in de foyer (geopend maandag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 uur). U betaalt dan voor 10 films slechts 64 euro i.p.v. 90 euro (incl. fee)! Deze strippenkaart is geldig voor Beschouwfilms, Cine Live en Opera op Grootbeeld!

Tickets Excl. fee

Prijs: € 8,00