Benefietavond voor Stichting Ibhongo

wo 26 juni 2024 | 20.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Special

Zin om je onder te dompelen in de sfeer van een warme Zuid-Afrikaanse avond?

Afrokoor Cunene uit Tilburg komt zingen. Onder leiding van Boaventura “Bobby” Gouveia zingt het koor liederen in verschillende (Zuid)Afrikaanse talen. De meerstemmige muziek, die a capella en zonder bladmuziek wordt gezongen, zorgt voor een energieke en ritmische sfeer. Het koor neemt je mee naar Afrika. Klappende handen, ritmische bewegingen, klanken die rechtstreeks je hart instromen. Probeer daarbij maar eens stil te blijven zitten. En dat hoeft ook niet. Meeklappen en dansen wordt zeker gewaardeerd.

Afrokoor Cunene is al vaker te gast geweest in Jan van Besouw, recent nog op 1e kerstdag tijdens “Gools Genieten”.

De opbrengst van dit concert gaat naar het Nourished Child-project van de Goirlese Stichting Ibhongo. En wie kan hier mooier over vertellen dan de projectleidster uit Zuid-Afrika zelf? Yandiswa Mazwane uit Masiphumele Zuid-Afrika is deze avond bij ons te gast. Zij is een verhalenvertelster pur sang.  Mama Yandi zal op haar meeslepende manier over het Nourished Child project vertellen, dat ze met ondersteuning van de stichting Ibhongo en Wilde Ganzen runt. Hoe lukt het hen om Masi groener en gezonder te krijgen? Hoe zorgen ze ervoor dat jonge kinderen al vanaf de zwangerschap de voeding krijgen waarmee ze goed kunnen groeien en ontwikkelen? Hoe doe je dat in een gemeenschap die weinig te besteden heeft?

Er zal ook een verkoopstand zijn met leuke spulletjes.

We hopen velen van jullie te mogen ontmoeten!

Het programma is van 20.00 – 22.00 uur.
Toegang €12,50
Kaartjes te bestellen via info@stichtingibhongo.nl of aan de zaal voorafgaand aan het concert bij de Ibhongo-desk bij de ingang van de kapel.

Tickets Excl. fee

ZIE OMSCHRIJVING