Avond van het ZilverBrein 2023

wo 20 september 2023 | 18.30 uur | Theaterzaal
  • Special

De avond van het ZilverBreinĀ 2023 biedt een afwisselend programma waarin wetenschap, theater en de presentatie van diverse (lokale) initiatieven elkaar afwisselen en aanvullen.

Het platform Dementievriendelijk Gemeenschap Goirle en Riel vindt het belangrijk dat mensen met dementie en hun naasten mee blijven doen in de samenleving. Vandaar het thema “Dementie? Iedereen doet mee!”

De avond van het ZilverBrein 2023 is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Goirle en Riel en iedereen die interesse heeft in leven met (iemand met) dementie. Initiatiefnemer tot dit jaarlijks terugkerend programma is de Bibliotheek Goirle.

 

Harm Krugers, Universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam, benadrukt in zijn presentatie hoe belangrijk meedoen en actief zijn, is voor mensen met en zonder dementie.

In het theaterstuk “Wie van de drie?” laten spelers van het Theater aan de Lijn in een vrolijke clowneske voorstelling zien, hoe twee zussen en een broer proberen te ontdekken wie dementie heeft.

Vooraf, tijdens de pauze en na afsluiting van de presentatie en het theaterstuk, presenteren een 20 tal lokale en landelijke initiatieven zich om te laten zien wat zij voor mensen met dementie en hun naasten kunnen betekenen.

 

We zien je graag op woensdagavond 20 september!

Aanvang programma 18:30 uur en afsluiting 21:30 uur.

Tickets Excl. fee

GRATIS TOEGANG