Annet Schaap – Literair interview

vr 04 november 2022 | 20.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Literair interview

Een schrijfster van een indrukwekkend debuut!

Annet Schaap (1965) is niet alleen een – talentvolle-  Nederlandse schrijfster, maar ook een illustratrice. Zij is de gast van de Literaire Kring Goirle om te vertellen over haar inmiddels veel geprezen debuut, Lampje (2017) en de Meisjes (2021. Zij schreef daar tussendoor, De boom met het oor.

Om met de illustraties te beginnen. Zij illustreerde menig boek. Het internet laat een indrukwekkende lijst van boeken zien. De bekende schrijver Jacques Vriens is een van die vele schrijvers met illustraties van Annet Schaap.  In 2017 debuteerde zij als schrijfster met Lampje. Het werd een overweldigend succes. Het boek werd bekroond net de Gouden Griffel 2018, de Woutertje Pieterse Prijs en de Vlaamse Boekenleeuw. Prestigieuze prijzen! ‘Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland, dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken.’ (Achterkant van Lampje)

Annet Schaap publiceerde daarna de tekst van een prentenboek dat werd geïllustreerd door Philip Hofman: De boom met het oor. Een kleine jongen wil na schooltijd dolgraag zijn ouders vertellen  wat hij die dag heeft ontdekt. Maar, helaas, de ouders zijn aan het werk, en naderen hebben ook te druk om naar hem te luisteren. De bomen echter ….

Voor haar boek de Meisjes bewerkte Annet Schaap zeven bekende sprookjes. Zij maakte er vertellingen van over meisjes die de fase van sprookjesfiguur achter zich laten. Dit boek kreeg eveneens geweldige recensies. ‘Het zijn opnieuw vooral de zorgvuldige stijl en de poëtische taal die imponeren … Het wemelt van de weergaloze zinnen…. Natuurlijk heeft de Meisjes veel overeenkomsten met Lampje. Gelukkig maar. Schaap maakt de verwachtingen gewoon waar en dat is razend knap.’ (Op het internet: Jaapleest.nl)

Annet Schaap, een schrijfster om nader kennis mee te maken! U kunt het allemaal meemaken en beleven, Joost Minnaard zal haar interviewen.

Voor de leden van de Literaire Kring Goirle is de toegang gratis. Voor niet-leden €10,00.

Tickets Excl. fee

Prijs: € 10,00