Keyboard, Songwriting & Bandcoaching

MuziGO  >>  Keyboard, Songwriting & Bandcoaching

Onder de naam Fairo ben ik, Monique van Dinther, actief als muzikant, songwriter, docent en coach. De naam Fairo komt van het songwriting duo Fairocious waar ik deel van uit heb gemaakt. Ik ben afgestudeerd aan de Rockacademie als songwriter met toetsen als hoofdinstrument. Ik ben continue bezig mezelf te ontwikkelen op allerlei instrumenten om zo nog beter mijn studenten te kunnen coachen en er nog meer plezier uit te kunnen halen.   Je kunt bij mij perfect terecht voor lessen in  keyboard en songwriting. Daarnaast ben ik ook nog een ervaren bandcoach en dus breed inzetbaar voor verschillende muzikale paletten.   In mijn lespraktijk sta jij als student centraal. We bepalen samen jouw leerdoelen aan de hand van jouw motivatie. Vervolgens gaan we op jouw eigen tempo daarmee aan de slag. Doelgericht, efficiënt en leuk!  

Keyboard
Met een keyboard kun je vele kanten op. Door de enorme keuzes aan instrumenten en ritmes klinkt het al snel goed en lijkt het alsof er een hele band met je meespeelt. Je leert op dit instrument zowel een melodie als akkoorden spelen. Afhankelijk van je keyboard kun je je eigen opnames maken of sluit je je keyboard aan op een computer of tablet.

Aan het begin van de cursus gaan we een plan uitstippelen, afhankelijk van wat jij graag wilt leren.
Een goede lesmethode die ingezet kan worden voor de keyboardlessen is het lesboek Keyboard World deel 1 t/m 4 van uitgeverij Haske.

Als je het instrument goed onder de knie wilt krijgen, wordt geadviseerd om regelmatig (liefst dagelijks) te studeren. Hier vind je handige tips.
De minimumleeftijd voor dit instrument is 8 jaar, als de leerling kan lezen. Wanneer je een beetje uit de weg kunt met het instrument, kun je aansluiten in een workshopband of ensemble. 

Ik adviseer je graag over de aankoop van een instrument.

Songwriting
Iedereen zit vol met verhalen. Wat heb jij te vertellen? Vertel het met een lied, zeg het met muziek.
Afhankelijk van jouw leerdoelen ga je aan de hand van verschillende opdrachten en oefeningen je skills uitbreiden zodat jouw verhaal een song gaat worden.

Denk aan woordgebruik, zinsopbouw, akkoorden, melodie, het ritme van je woorden, de groove, het tempo, dynamiek en de invulling van eventuele andere instrumenten.
Er zijn tal van mogelijkheden maar laten we starten bij de basis: tekst, melodie en akkoorden. Wat wil jij vertellen en hoe wil je dat dat overkomt?

Een akkoordinstrument kunnen bespelen zodat je je eigen akkoordenschema’s kunt maken is handig en theoretische kennis ook maar dit kan ook aangeleerd worden tezamen met het songwriten.

Leerlingen die alleen instrumentale songs willen leren schrijven, zijn uiteraard ook welkom.

Het is mogelijk om jouw song(s) op te nemen tijdens de les met een audiorecorder.

Bandcoaching
Samen muziek maken is het doel van deze cursus. Tijdens deze lessen ga je met je andere bandleden werken aan een of enkele songs die jullie zelf uitkiezen. Je leert je instrument nog beter kennen en ervaart hoe het is om samen te werken en samen muziek te maken.

Deze 8-weekse cursus wordt afgesloten met een bandoptreden.

De minimale bezetting voor deze workshop is 5 personen.

Cursusinfo

Locatie

CC Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1 , 5051 RJ Goirle

Docent

Monique van Dinther

Lesdag

Dinsdag

Startdatum

1 september 2020

Lesmogelijkheden: Het is bij mij mogelijk om zowel een jaarcursus als losse modules of losse individuele lesafspraken te maken voor keyboard en songwriting.

Contact en Tarieven

www.fairo.nl

info@fairo.nl