Factorium Podiumkunsten

Jan van Besouw > huisgenoten > Factorium Podiumkunsten

FACTORIUM PODIUMKUNSTEN: ONTDEK JE TALENT!

Als inwoner van Goirle ken je natuurlijk Cultureel Centrum Jan van Besouw, midden in het hart van Goirle. Een plek waar podiumkunst letterlijk een gezicht krijgt! In dit kloppend cultureel hart vind je ook Factorium Podiumkunsten. Niet direct zichtbaar, maar toch zeker aanwezig op de 1e en 2e verdieping!

Je kunt bij Factorium naar hartenlust cursussen Dans, Muziek of Musical volgen. Er zijn mogelijkheden voor alle leeftijden en alle niveaus, variërend van de absolute beginners tot onontdekte megatalenten. Je vindt Factorium ook in Tilburg, Reeshof, Riel, Udenhout en Berkel-Enschot.

“Zelfs de allerkleinsten kunnen al bij Factorium terecht, samen met hun ouders of grootouders. We hebben cursussen voor dreumesen en peuters en zelfs al voor kinderen vanaf 6 maanden”, zegt Odette Kolen – van de Korput, locatiecoördinator bij Factorium. “Kinderen houden van muziek en bewegen. Dat laten ze vaak zien en horen. Daarnaast is het goed voor hun cognitieve en emotionele ontwikkeling. We vinden het bij Factorium dan ook heel belangrijk om al vroeg deze cursusmogelijkheden aan te bieden. Een mooie ontdekkingstocht voor ouders en hun kind!”. Ook buiten de deuren van Cultureel Centrum Jan van Besouw wordt die kennismaking gestimuleerd, bijvoorbeeld op de Goirlese basisscholen waar vakdocenten lesgeven in de vakken muziek, drama of dans.

Factorium is een plek waar talent ook de kans krijgt om te schitteren tijdens optredens voor het ‘grote publiek’. Veel optredens vinden natuurlijk plaats in de prachtige kapel of theaterzaal van Cultureel Centrum Jan van Besouw en dat is genieten voor zowel de cursisten als de bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan een spetterende musicalvoorstelling, een intiem vioolconcertje of juist een knallende dansvoorstelling waarbij je zelf bijna niet stil kunt blijven zitten. Eigenlijk teveel om op te noemen!

Sander van Gils (22 jaar) kan erover meepraten. Hij stapte bij Factorium binnen op zijn 10e en volgde allerlei cursussen zang, dans en musical. Hij stond ook met regelmaat op het podium in het Jan van Besouw. “Factorium is heel laagdrempelig en een hele fijne plek om je te ontwikkelen. Het is ook super gezellig en je krijgt les van hele goede en enthousiaste docenten!” Hij vult aan: “Het heeft me ook als mens veranderd. Ik was een verlegen kind en stond vaak achteraan. Bij Factorium heb ik geleerd mezelf te laten zien en iets uit te stralen!”

Meer info: www.factorium.nl. Daarnaast is Factorium te vinden op social media: www.instagram.com/factoriumpodiumkunsten en www.facebook.com/FactoriumPodiumkunsten. Het nieuws gewoon in je mailbox kan natuurlijk ook, schrijf je in via: www.factorium.nl/nieuwsbrief.