Benefietconcert Christian Gilissen voor Alzheimer Nederland

zo 09 februari 2025 | 14.00 uur | Kapel
  • Gastprogramma
  • Muziek

Benefietconcert Christian Gilissen voor Alzheimer Nederland

We weten allemaal hoe heftig Alzheimer kan zijn – bijna iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft. Het is een ziekte die veel levens raakt, en daarom is het zo belangrijk om samen in actie te komen. Met dit benefietconcert willen we niet alleen genieten van mooie muziek, maar ook iets doen voor iedereen die met dementie te maken heeft. Jouw aanwezigheid maakt het verschil!

Wie is Christian?
Op jonge leeftijd werd al duidelijk dat Christian Gilissen een uitzonderlijk muzikaal talent is. Geboren in 2011 in ‘s-Hertogenbosch begon hij al op 3-jarige leeftijd met pianospelen en componeerde hij zijn eerste stuk, Sonatina No. 1, Op. 1, toen hij slechts 9 jaar oud was. Op 10-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Tilburg, waar hij twee jaar studeerde. Sinds zijn 12e vervolgt hij zijn muzikale reis aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn eerste officiële pianoconcert op 12-jarige leeftijd werd lovend ontvangen.

Naast zijn studie aan de International School Eindhoven (ISE), zet Christian zich met hart en ziel in voor de samenleving. Inmiddels heeft hij al meer dan 70 vrijwillige concerten gegeven in zorgcentra in Nederland en België, vaak voor mensen met dementie. Geïnspireerd door de vele moeilijke momenten die hij daar zag, besloot hij zich in te zetten voor Alzheimer Nederland. Door middel van dit benefietconcert hoopt Christian bij te dragen aan onderzoek naar dementie, in de hoop dat er ooit een effectieve behandeling of een toekomst zonder dementie zal zijn.

Samen voor Alzheimer Nederland
We zijn ontzettend blij dat we Christian Gilissen mogen verwelkomen voor een benefietconcert voor Alzheimer Nederland. Dit jonge, veelbelovende talent neemt ons mee op een inspirerende muzikale reis die je niet wil missen. We nodigen jullie van harte uit om erbij te zijn en samen met ons dit belangrijke doel te steunen.

Tickets Excl. fee

Prijs: € 12,50